Iubirea nu e o inimă PERFECT desenată…

     Sunt zile, în care mă copleșește un sentiment de saturație față de tot ceea ce se întîmplă în jur. Degetele se mișcă apatic, jucându-se cu pixul, care a atins suprafața foii. Gândurile dispar  într-un imens gol, de unde nu le pot aduna, se transformă. De parca ar exista un filtru, iar exteriorizarea lor devine imposibilă, își pierd forma inițială, sunt seci. Așternute pe foaie sau rostite, nu au același ecou, ca în mintea mea.  Poate de aia, oamenii nu reușesc să spună atât de multe lucruri… 

     Azi a fost una din acele zile, în care m-a copleșit un sentiment de saturație față de… artificial.

    Nu vreau să intru în polemici, sau să conving pe cineva. Nu vreau să contest semnificația anumitor zile pentru unii sau alții, dar de la o vreme încoace, simțim că „trebuie să facem ceva ”, doar de „sărbători”.  Da, așteptăm o zi, în care să dăruim flori, să gătim o cină specială, să ne răsfățăm cu un cadou, să facem o schimbare. Așteptăm  o zi, care oarecum, ne impune un „program social comun”, după care ne putem ghida cu ușurință.

    Azi, în mod special, de Valentine s Day, totul în jur capătă ample manifestări de comportament importate, comerciale, false. Site-urile de divertisment îți propun „Mesaje de Ziua Îndrăgosiților, pe care le puteți trimite persoanei iubite”, că pe tine singur nu te-ar duce capul să o faci, în fiecare zi.  Patiseriile decorează prăjiturile în formă de inimă, cu sirop roșu, iar jucăriile de pluș sunt scoase de la naftalină. Sublimă demență !

    Nu vreau să fiu rea. Ador să celebrez dragostea, dar îmi place, ca lucrurile să se întîmple natural, firesc, cu emoții.

    Iubirea nu e o inimă perfect desenată. Iubirea nu se poate împacheta într-un cadou. Iubirea nu defilează pe covorul roșu o dată pe an, îmbrăcată în declarații siropoase, făcute de obligație. Iubirea e o formă de intimitate.

Iubirea e azi, mâine, poimâine și toată viața.

Sursa foto: pinterest.com

Impresii

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *